برنج کامفیروز در مقایسه با برنج صیقل داده شده دارای فواید و جنبه های مثبت متعددی است.
زیرا دارای مقدار بیشتری ملین مانند فیبر بالا است که از بیماری های گوارشی جلوگیری می کند، ویتامین B فراوانی که از ابتلا به بری بری جلوگیری می کند، چربی بالا نیز مفید است.
همچنین برنج قهوه ای دارای محتوای اسید فیتیک بالایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند (Butsat and Siriamornpun, 2010) همچنین کلسترول را کاهش می دهد.
در نتیجه برنج چمپا بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند و دارای شاخص گلیسمی پایین تری است که از دیابت نوع 2 جلوگیری می کند.
50 تا 60 درصد از صرفه جویی در مصرف سوخت به دلیل اینکه مراحل آسیاب و پولیش کمتر درگیر است.
بنابراین در مجموع خروجی بیشتری دریافت می شود و مزایای اقتصادی در مقایسه با برنج صیقل داده شده بیشتر است.
دانه های تصفیه شده در مقایسه با غلات تصفیه نشده کاهش می یابند زیرا محتوای کمتری از مواد معدنی، ویتامین ها، فیبرها، فنل ها، اسیدهای چرب غیراشباع و فیتواستروژن ها دارند.
انواع برنج کامفیروزی نسبت به دیگر انواع برنج برتر است که بهترین سوخت مورد نیاز بدن ما را تامین می کند.
از نظر رزق و روزی برنج قهوه ای حاوی مواد مغذی است که در کنار سایر انواع برنج قرار دارد، یعنی سالم تر است.
برنج قهوه ای و سایر انواع برنج مانند برنج آب پز، برنج ماتا، برنج سفید، باسماتی، سامبا، برنج وحشی، برنج پهن شده، برنج طلایی و غیره تفاوت چندانی ندارند، اما تفاوت اصلی در ارزش های غذایی است، زمانی که صحبت از محتوای غذایی می شود.
از آنجایی که آسیاب منجر به از بین رفتن سبوس و بخش جوانه غلات می شود، باعث از بین رفتن محتوای مواد مغذی می شود، زیرا آنها به طور یکنواخت در دانه وجود ندارند.
مواد مغذی و فیتوکمیکال ها در غلظت های بیشتری در قسمت بیرونی دانه وجود دارند.
- منابع:
- تبلیغات: